24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Schaduw zonnepanelen

Met schaduw zonnepanelen wordt bedoeld dat in de omgeving aanwezige voorwerpen, gebouwen of bomen een negatief effect op de opwekking van elektriciteit in uw PV-systeem kunnen hebben, als deze een schaduw werpen op de installatie. De gevolgen hiervan kunnen de productie van uw systeem bijzonder in de weg zitten. Hier zijn wel goede oplossingen voor te bedenken.

Schaduw

Zonnepanelen worden als een string aan elkaar gekoppeld. Ligt één van de panelen (gedeeltelijk) in de schaduw, dan zal dit de totale opbrengst ernstig verstoren. Met parallel is schaduw zonnepanelen weer geen probleem.

  • De hoeveelheid schaduw zonnepanelen is afhankelijk van het jaargetijde.
  • Bij een schaduw zonnepanelen van 30% van uw installatie, levert deze nauwelijks nog stroom op.
  • Worden dezelfde panelen langdurig beschaduwd terwijl andere panelen vol in de zon staan, dan kan een beschadiging van de beschaduwde panelen optreden. Er moeten dan minder panelen worden geplaatst.

​Vaak heeft het toch zin een installatie te plaatsen dat een deel van de dag in de schaduw ligt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van micro-omvormers of optimizers, die het mogelijk maken om alles uit de panelen te halen als ze in de zon liggen, ook al is dat maar een paar uur per dag.

Voor daken die de hele dag last hebben van schaduw, kunnen amorfe panelen een uitstekende oplossing bieden doordat deze veel lichtgevoeliger zijn dan zonnepanelen.Tevens kunt u ervoor kiezen om SolarEdge hier aan te bieden of APS bij schaduw zonnepanelen.

Genoeg redenen om deskundig advies in huis te halen dus, alvorens u een offerte aanneemt!

Meer weten over dit onderwerp? Zie ook de Veelgestelde Vragen voor een uitgebreidere uitleg over schaduw zonnepanelen!

 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen