24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Schakelaars zonnepanelen

Schakelaars zonnepanelen zijn niet verplicht. Triplesol plaatst op verzoek of overeenstemming twee soorten schakelaars: DC- of AC-schakelaren óf PV-verdelers. De eerste dienen ter veiligheid van de installatie. De PV-verdeler wordt gebruikt als het niet mogelijk is om de meterkast te bereiken vanaf de omvormer(s).

U kunt ervoor kiezen achter de zonnepanelen een werkschakelaar aan te brengen, ook wel een DC schakelaar genoemd. Dit kleine doosje met schakelaars zonnepanelen erin kunt u omzetten als u veilig aan de panelen wilt werken zonder dat er kans optreedt van elektrocutie. In de praktijk wordt dit niet zo gauw toegepast, omdat u de panelen ook gewoon los kunt koppelen. U kunt ook de keten onderbreken aan de AC-kant, voor als u denkt te willen gaan werken aan de omvormer. Dit doet u met een AC-schakelaar. Bij erg grote omvormers zit er in de omvormerkast zelf een DC-schakelaar.

De PV-verdeler is geschikt voor gebruik op bestaande, niet afgetakte leidingen en wordt gemonteerd op een gewone wandcontactdoos. De opgewekte energie van een systeem wordt veilig op een netwerk ingebracht en er zit een aardlekautomaat in dat uw systeem uitschakelt bij problemen. In de PV-verdeler zitten ook twee wandcontactdozen die u kunt gebruiken om gewone huishoudelijke apparatuur op aan te sluiten. Het is zelfs mogelijk een kWh-meter aan te sluiten op de verdeler zodat u precies kunt zien wat uw systeem oplevert.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen