27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

Schoonmaakdienst Zonnepanelen

 

Een schoonmaakdienst zonnepanelen is een beetje een overbodige luxe, maar u kunt ervoor kiezen om eens in de zoveel tijd uw panelen te laten reinigen, of een servicecontract af te sluiten. Er zijn een aantal diensten in Nederland die schoonmaakabonnementen aanbieden.

Eenmalig 10 panelen schoonmaken kost rond de € 125,- en loopt op met € 5,- per paneel. Bij een servicecontract krijgt u hier korting op. De meeste service-contracten zijn voor 2 keer schoonmaken per jaar. Schoonmaakcontracten zijn niet in hoge mate geformaliseerd: u kunt waarschijnlijk zelf aangeven wanneer u wilt dat de panelen worden gereinigd. De reden van de relatief hoge kosten ten overstaan van de inspanning heeft te maken met het gebruik van gedemineraliseerd water.

Schoonmaakdienst zonnepanelen Schoonmaakdienst zonnepanelen

Veel glazenwasbedrijven bieden het reinigen van zonnepanelen ook aan. Het is een goed idee te informeren hoe uw lokale glazenwasser panelen reinigt. Doet hij dat met osmose water en goede borstels, dan kunt u ook hem vragen de panelen tegelijk mee te pakken als hij de ruiten wast.