24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Schuin dak zonnepanelen

Voor schuin dak zonnepanelen worden in Nederland hoofdzakelijk drie merken het vaakst gebruikt, afhankelijk van om wat voor dak het gaat. De merken hiervoor zijn Clickfit, Schletter en Van der Valk. Als buitencategorie geldt BIPV. Hierbinnen zijn er een aantal partijen actief die uiteenlopende oplossingen bieden.

Bij Triplesol schuin dak zonnepanelen projecten wordt voor schuine pannendaken doorgaans met Van der Valk gemonteerd. Dat heeft te maken met de extreme deugdelijkheid van het materiaal ten overstaan van de twee andere aanbieders. Toch kiezen we soms voor Clickfit, als bijvoorbeeld het dak geen mogelijkheid biedt om het dakskelet bloot te leggen. Voor niet-pannendaken zoals Kalzip daken werken we ook met Clickfit voor schuin dak zonnepanelen. Schletter biedt vrijwel nooit een betere oplossing aan dan Clickfit of Van der Valk. We installeren deze alleen op verzoek van de opdrachtgever.

Clickfit geeft een langere garantie op de materialen dan Schletter of Van der Valk. Bij Clickfit is de productgarantie 20 jaar, terwijl bij Schletter en Van der Valk niet meer dan 10 jaar wordt aangeboden. Toch moet geconstateerd worden dat qua verwachte levensduur van de materialen u in Schletter en Van der Valk meer fiducie kunt hebben.