24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

SEI zonnepanelen

 

SEI zonnepanelen keurmerk wordt eigenlijk nooit naar gevraagd. Triplesol installateurs hebben een SEI keurmerk. Dit betekent dat ze bewezen kennis en vakbekwaamheid hebben ten aanzien van PV-techniek. Een SEI keurmerk wordt erkend door het Ministerie van Economische Zaken.

SEI zonnepanelenEr worden drie certificaten uitgegeven door het SEI voor zonnepaneelinstallateurs. Deze zijn 1) voor het ontwerpen van zonnestroomsystemen; 2) het installeren van zonnestroomsystemen; 3) voor het aanbrengen van een zonnepaneelsysteem. Het belangrijkste is dat uw installateur in ieder geval deel 3 heeft afgerond. Opleiding 1 wordt getoetst met een CITO examen. Opleidingen 2 en 3 worden afgerond met een praktijkexamen waar de geslaagde een CITO certificaat aan over houdt. Het certificaat is persoonsgebonden, wat wil zeggen dat ieder individueel het examen moet afleggen en niet mag meeliften op het certificaat van een collega.

De opleidingen voor het SEI keurmerk worden aangeboden door een aantal dak- en gevelscholen. Over opleiding 1 doet een installateur drie dagen, over opleiding 2 en 3 twee dagen.