27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

SMA omvormers

SMA omvormers hebben een goede naam. SMA is de grootste en één van de meest gerespecteerde omvormerproducenten ter wereld.

SMA omvormers bestaan al sinds 1981 en het bedrijf is vertegenwoordigd in maar liefst 21 landen. In 2013 zette het bedrijf € 932.5 miljoen om. SMA heeft 5000 mensen in dienst die zich niet alleen bezighouden met productie, maar ook denken aan de toekomst. Het belangrijkste onderwerp waar het bedrijf zich bijvoorbeeld nu mee bezighoudt is wat er moet gebeuren als er niet meer gesaldeerd kan worden. Het ontwikkelen van hybride systemen die zowel stroom opslaan als invoeden heeft het bedrijf daarmee hoog in het vaandel. SMA omvormers hebben misschien niet de langste garantie, maar waarschijnlijk wel de beste: kapotte SMA omvormers worden binnen 24 uur gewoon vervangen door een nieuwe. Chinese producenten kunnen niet hetzelfde soort service bieden. De waslijst aan onderscheidingen en #1 noteringen is daardoor hier niet bondig op te sommen. De belangrijkste accolade is waarschijnlijk wel de #1 notering op de Photon lijst van best geteste omvormers.

SMA omvormers doen nu veel meer dan alleen het produceren van omvormers. Ze maken ook omvormerbatterijen, generatoren, monitoring-apparatuur en turnkey omvormerplatformen. De SMA Sunny Boy omvormers lopen van 1300 W tot 8000 W. Voor grotere installaties biedt SMA de Sunny Tripower aan - een 3-fase omvormer. Het bedrijf doet ook in micro-omvormers, maar deze concurreren nog niet erg goed met gespecialiseerde micro-omvormermerken als Enphase of APS. SMA omvormers worden met een UTP-kabel of wifi verbonden met de router en het is hierdoor mogelijk uw systeem te monitoren met de Sunny Portal op uw smartphone of tablet.

Vergelijk SMA omvormers  Offerte LG zonnepanelen