24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Sofar Solar

De meest beminde omvormer van het afgelopen jaar, de Samil, is niet of nauwelijks meer te krijgen. Het laat een gapend gat achter waar nauwelijks antwoord op is. Sofar Solar hoopt met zijn Massenergy inverter in dat gat te springen. Geheel in de geest van Samil biedt het een goede prijs, voor een erg schappelijke prijs.

Sofar SolarSofar Solar is een dochteronderneming van de Sofar groep, een specialist in de GPS industrie. Het bedrijf houdt zich al sinds 2007 bezig met duurzame producten. In 2012 vestigde het zichzelf in de zonnepanelenmarkt. Sofar Solar is begonnen met de productie van micro-omvormers en gewone string-omvormers.

Er werken 400 mensen voor Sofar Solar en de meesten zijn gerekruteerd uit zonnepaneel R & D faciliteiten van over de hele wereld. Waar grote partijen faalden, slaagde Sofar Solar erin vele onhandigheden die in omvormertechniek ingebakken zitten eruit te halen. De omvormers zijn hierdoor goedkoper en hebben een hogere efficiency. Sofar Solar panelen worden standaard geleverd met een SD kaart die alle gegevens van de installatie registreert. De omvormer wordt ook standaard verzekerd bij CHUBB - dat als Sofar er niet meer is, de garantieclaims toch worden afgehandeld. In een Sofar Solar zit standaard wifi.

De Massenergy inverter heeft een handig lcd-schermpje waarop u de productie van de installatie makkelijk kunt volgen. De serie loopt van 1100 W tot 5000 W en door het IP65 keurmerk kunt u het buiten hangen. De efficiency van de omvormer zit met 97,7% in de absolute top. Op de omvormer zit een productgarantie van 10 jaar. De Massenergy is erg stil en maakt bij een afstand van 1 meter minder dan 25 dB geluid. Voor grote installaties zijn er ook 3-faseomvormers die lopen van 10.000 W tot 40.000 W. De efficiency hiervan is zelfs 98.2-98.7%. 

Vergelijk SMA omvormers  Offerte LG zonnepanelen