24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

SolarEdge monitoring

SolarEdge monitoring is een geweldig systeem. Hebt u onze test-opstelling met SolarEdge monitoirng al gezien? Deze bekijkt u hier! 

Het voordeel van SolarEdge is bekend: het is mogelijk elk paneel op elk moment uit te lezen. De kwaliteiten van een string-omvormer zitten ook in het SolarEdge systeem vervlochten.

Het is duidelijk dat bij SolarEdge monitoring hard gewerkt is aan de integratie van de zonnepaneelinstallatie in de rest van het huishouden. De actuele cijfers van het verbruik van uw huishouden en de mogelijkheid om het gebruik van bijvoorbeeld de wasmachine daar op af te stemmen vind u bijvoorbeeld ook terug in SolarEdge. SolarEdge werkt echter nog niet met hybride-omvormers, dus daar is de portal ook niet op ingericht.

Wanneer u op de SolarEdge monitoring managementportal klikt krijg u een tab waarin elk paneel in het systeem zichtbaar wordt. Als u op een play-knop drukt ziet u de opbrengsten van de panelen in het geselecteerde tijdsslot. Als er problemen zijn in een groepje panelen veranderen deze van kleur. U kunt de saboteurs selecteren en additionele opbrengstgegevens erover opvragen. Zo kunt u vaststellen op welk moment de productie gedaald is en nagaan of dit correspondeert met een gebeurtenis of een logisch gevolg is van de locatie van het paneel achter een schoorsteen of dakkapel op een gegeven punt van de dag. Ligt het daar niet aan, dan kunt u de opbrengstgegevens controleren voor voltage-tekorten – een veel voorkomend symptoom van een defect paneel.

De geautomatiseerde waarschuwingse-mail voor als een systeem het niet goed doet, werkt op dezelfde manier als bij string-omvormers. Het verschil bij een SolarEdge monitoring systeem is dat u precies weet waar het probleem zit; in welk paneel of welke optimizer