27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

SolarEdge omvormers

SolarEdge omvormers zijn eigenlijk uitgeklede versies van normale string-omvormers. De belangrijkste functie van een omvormer zit er nog in: de conversie van gelijkstroom naar wisselstroom gebeurt nog altijd in huis. Het MPP’en wordt echter nu op het dak gedaan door de optimizers.

SolarEdge omvormersSolarEdge omvormers zijn echter niet een veel minder gesofisticeerde vorm van techniek. Er zit bijvoorbeeld wat ze noemen fixed-voltage technology in. Deze reguleert de input-voltage om ervoor te zorgen dat de omvormer zelf in ieder geval op de top van zijn kunnen produceert en dat deze niet door excentrieke omgevingsfactoren beïnvloed wordt. In SolarEdge omvormers zit ook een data monitoring ontvanger die alle data van de optimizers bundelt en op het internet zet zodat u deze live kunt bekijken. Op die manier kunt u de prestaties van uw systeem gemakkelijk bijhouden. De omvormerbekabeling is gemakkelijk te bundelen en weg te werken.

De efficiency van SolarEdge omvormers wordt door het bedrijf op 97% geraamd. De standaardgarantie van 12 jaar is uit te breiden naar 20 of 25 jaar. De afmetingen van SolarEdge omvormers zijn tussen de 540 * 315 * 172 mm en 540 * 315 * 191 mm groot. Ze wegen tussen de 20.2 en 21.7 kilo. SolarEdge omvormers zijn IP65 en mogen zowel binnen als buiten worden opgehangen. U kunt gewoon met wifi de opbrengsten van de panelen uitlezen. Kijkt u liever zelf op de omvormer, dan kan dat ook, want deze heeft een lcd-schermpje.

Voor kleinere huishoudens die toch zonnepanelen willen, heeft SolarEdge nu de nieuwe SE1500 of SE2000 geintroduceerd. Hiermee is het minimum aantal panelen dat in SolarEdge omvormers installaties kunnen 4 panelen. Op de SE2000 kunnen maximaal 8 panelen worden aangesloten. Met dit nieuwe model kunnen speciale optimizers worden gebruikt met vier ingangen. Er zijn drie omvormer communicatie opties voor maximale kosteneffectiviteit.

SolarEdge omvormers

Vergelijk SMA omvormers  Offerte LG zonnepanelen