27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

SolarEdge optimizers

SolarEdge optimizers worden apart aangekocht en kunnen in principe achter elk soort paneel geplaatst worden, zelfs CIS panelen. De optimizer is heel gemakkelijk te monteren door deze aan de rail vast te maken of aan het frame van het paneel zelf.

De SolarEdge optimizers van de P300 series zijn geschikt voor panelen van 60, 72 en 96 cellen. Een optimizer weegt haast niks: maar 950 gram. De afmetingen van een optimizer zijn 141 * 212 * 40.5 mm. Voor commerciële doeleinden zijn er ook de P600-700 series. Deze optimizers worden per 2 panelen gemonteerd en hebben een gezamenlijk vermogen van 600 W tot 700 W. Voor wie al een omvormer heeft en toch zijn panelen wil optimaliseren met optimizers zijn er de P350I optimizers die op IndOP technologie werken.

De geteste maximale efficiency van SolarEdge optimizers ligt op 99.5%. Een gemiddelde score ligt volgens de producenten bij 98.8%. Een belangrijk voordeel aan de SolarEdge optimizers is natuurlijk dat u ze realtime uit kunt lezen. Ze zorgen ook voor een grotere veiligheid op het dak. Wanneer u bijvoorbeeld de omvormer uitzet, dan zorgt het dat de spanning van elk paneel automatisch tot 1 V wordt teruggebracht.

SolarEdge optimizers blijven wel aan omvormertechnologie verbonden. U moet dus met strings werken. Een minimale omvormerstring voor optimizers is 8 panelen. Het is niet mogelijk om een kleinere installatie te maken met SolarEdge. Dat probleem heeft u met micro-omvormers niet. Daarentegen is het wel mogelijk veel langere strings te maken dan bij gewone omvormers. De maximale stringlengte met SolarEdge optimizers is 25 panelen. 

Vergelijk SMA omvormers  Offerte LG zonnepanelen