24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Solar Frontier 170 Wp

Solar Frontier 170 Wp panelen zijn bijvoorbeeld bekend als het best presterende paneel uit de Zonnepanelen.net test. Van de grootste fabrikant verwacht u terecht het beste paneel. Hierin stelt Solar Frontier niet teleur met zijn sinds 1978 zelf-ontwikkelde product. Naast een goed werkend product, krijgt u ook een heel mooi aanzicht doordat de panelen egaal zwart zijn. Ook als u dak geen schaduw vangt, zou u eens kunnen kijken naar dit paneel.

De SF100-S series van Solar Frontier panelen lopen in sterkten op van 145 Wp tot 170 Wp. Wat meteen opvalt, is dat de Solar Frontier 170 Wp een zwaarder paneel heeft dan de TSMC: de SF 170-S. De SF100-S series is egaal zwart met een zwarte omlijsting.

De afmetingen van het paneel zijn ook anders dan de TSMC: 1.257 * 977 * 35 mm – het paneel is meer een vierkant dan een rechthoek. Een Solar Frontier 170 Wp weegt 20 kg. Het celtype is CIS substraat glas. De toxische stof cadmium ontbreekt. Gallium, de onschadelijke stof die in een TSMC paneel zit, ontbreekt ook. Toch heeft dat geen gevolgen voor de productie van het paneel.

De SF100-S modules hebben het hoogste rendement, tot 13,8 %, van alle massa-geproduceerde dunnefilm modules. In een laboratorium opstelling leverde dit paneel een wereldrecord van 20,9% efficiency. Vermindering van het maximaal vermogen met een instraling van 1000 W/m²  tot 200 W/m² bij 25 °C is gewoonlijk 2,0%. De standaarddeviatie voor de vermindering van het rendement is 1,9%. In dat opzicht scoort de Solar Frontier 170 Wp dus veel beter dan de TSMC en is het geschikter voor de Nederlandse markt.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen