27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Solar-Log zonnepanelen

Solar-Log zonnepanelen zijn stijlvol gevormde kastjes die naast een omvormer worden geïnstalleerd en met deze in verbinding worden gebracht door middel van een ethernet kabel of RS-485/422. In principe zijn de meeste omvormers compatibel met Solar-Log.

Het Duitse Solare Datensysteme GmbH (SDS), de producent van de Solar-Log, specialiseert zich in de verkoop van bewakingssystemen voor PV. SDS is marktleider en bestaat al sinds 2005. De Solar-Log faciliteert zonnepaneelbezitters hun monitoring uit te besteden aan anderen. Solar-Log’s worden in verschillende groten uitgevoerd. De Solar-Log 250 en Solar-Log 300 zullen voor residentieel gebruik het vaakst toegepast worden.

Op een persoonlijke webpagina vindt de Solar-Log zonnepanelen gebruiker grafische evaluaties van de prestaties van zijn systeem. Tevens krijgt de Solar-Log gebruiker een dashboard met daarin wat kengetallen en informatie over het weer. Daarnaast is het via de Solar-Log zonnepanelen ook mogelijk gegevens over het verbruik van het huishouden in te zien. Met de Solar-Log APP kan de gebruiker overal ter wereld inloggen om de opbrengsten van zijn systeem te controleren. Een lcd-schermpje in het kastje vertelt wat het systeem oplevert.

Bij uitval van de omvormer krijgt de gebruiker een status- en foutmelding. Deze wordt per e-mail en sms-alarm afgegeven. Het systeem maakt opbrengstprognoses op basis van de percentageverdeling en maandwaarden. De gegevens van het systeem worden opgeslagen op een interne SD-kaart als een soort logboek om later te raadplegen. Op de Solar-Log 250 en Solar-Log 300 rust een garantie van respectievelijk 2 en 5 jaar.

Wat opvalt hieraan is dat geen van de functies die hier beschreven wordt uniek zijn aan dit onafhankelijk monitoringssysteem. Het grootste gedeelte van de gegevens wordt standaard door omvormers geproduceerd en kan ook gedeeld worden met de desbetreffende installateur.