24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Speciale Diensten Zonnepanelen

Speciale diensten zonnepanelen krijgt bij ons sowieso. Sommige diensten worden bij Triplesol gratis aangeboden, zoals het instellen van een waarschuwingse-mail als er een probleem is. Wie zijn monitoring liever uitbesteed, kan gebruik maken van diensten die op afstand de productie van het systeem uitlezen en handelen op moment dat er een probleem is.

Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van zo’n dienst, is dat er iemand anders verantwoordelijk is voor het optimaal presteren van het systeem. Voor mensen die met techniek niet zoveel op hebben, kan het prettig zijn te weten dat iemand anders hun systeem begrijpt en erover waakt. Vaak maken deze monitoring werkzaamheden deel uit van een groter pakket, ook wel een onderhoudscontract. Zonnepanelen moeten zo nu en dan ook worden schoongemaakt. Dit wordt in zulk soort pakketten ook vaak aangeboden. Doorgaans zijn het de installateurs van het zonnepaneelsysteem zelf die dit onderhoudscontract aanbieden.

 

Een nadeel van de onderhoudscontracten is dat ze een extra investering vormen in uw zonnepaneelsysteem waar u ook buiten zou kunnen. Bovendien moet u maar hopen dat de installateur wel het contract nakomt – het zicht daarop hebt u immers uitbesteed. De activiteiten van een gemiddelde installateur zijn vaak niet in de buurt van een computer. Het blijft het beste om uw systeem zelf te monitoren en geen speciale diensten zonnepanelen af te nemen.