19 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

String-omvormers monitoring

Elke string-omvormers monitoring is anders, maar als u de installatie eenmaal geconfigureerd heeft, kunt u uw system gaan managen met een aantal interessante opties. Het is mogelijk uw installatie te personaliseren en aan te passen aan uw voorkeuren. Zo kunt u vanuit uw luie stoel te allen tijde een vinger aan de pols houden.

Op het web dashboard staat of het systeem goed werkt, een aantal kengetallen en standaardgegevens. Er staat ook een hoop andere informatie, bijvoorbeeld over de geografische locatie, hoeveel CO² en geld er bespaart is, hoeveel er op dat moment opgewekt wordt, hoe lang het systeem al in bedrijf is en op hoeveel procent van het vermogen het draait. Het idee hierachter is dat u in een oogopslag kunt zien wat voor de meeste residentiële gebruikers het interessantst is. Sinds kort is het ook mogelijk te zien hoeveel energie er momenteel in uw huishouden verbruikt wordt en het is zelfs identificeerbaar welke apparaten daarvoor verantwoordelijk zijn. In samenspraak met andere domotica-toepassingen is het daarmee mogelijk bepaalde apparaten niet alleen op bepaalde tijdstippen te laten draaien, maar ook te bepalen op welk punt in de week dat moet gebeuren. Bij hybride omvormers, zoals de Fronius, kunt u in de web portal uitlezen hoe ver de batterij opgeladen is en of het bijvoorbeeld al tijd is om een was te draaien.

Het monitoringsysteem wordt als het ware casco opgeleverd, maar u kunt allerlei informatie zelf toevoegen. Dit heeft met name betrekking op wat voor diagrammen en grafieken u met regelmaat op wilt roepen. De portals voor string-omvormers monitoring slaan namelijk allerlei soorten informatie op, maar het is aan de gebruiker om te bepalen welke hij in wilt zien.

Het is mogelijk om allerlei mensen digitaal uit te nodigen om naar de prestaties van uw systeem te kijken. Er is geen beperking hoeveel mensen u hiervoor kunt toelaten. Het is mogelijk om al deze mensen een e-mail te laten ontvangen op moment dat er iets met het systeem aan de hand is. Bij welke waarden een e-mail ontvangen wordt, is zelf in te stellen. De meeste systemen bieden verschillende gradaties van afwijkingen aan. Het is bijvoorbeeld mogelijk een e-mail te krijgen bij een wolk die overkomt, maar ook pas op moment dat er al een paar dagen een handdoek op het systeem ligt. Als er meerdere omvormers in het systeem zitten, is het ook mogelijk om de prestaties van de verschillende omvormers met hun aanhangige panelen te vergelijken. Zo kunt u zien of een deel van het systeem het minder doet dan een ander deel.