27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Wat de lijn van Sunmodule bijzonder maakt is de 275 Wp zwarte paneel.

De Black module, oftewel de SW 250 – 275, loopt van 250 tot 280 Wp en is beschikbaar in tussenstappen van eenheden van vijf. Zoals gezegd zijn deze mooi: ze zien er bijna hetzelfde uit als de MonoX LG’s en leveren dus 5 Wp meer op. De rasterlijnen zijn metaalkleurig, maar zowel het frame als het achtervlak zijn zwart. Wat de panelen bijzonder maakt zijn de versterkte hoekstukken, die ervoor zorgen dat de panelen niet dicht gekit hoeven te worden.

De cellen van de Black zijn zoals zoveel panelen 6 inch. De afmetingen wijken echter flink af. De panelen zijn relatief lang en dun: 1675 * 1001 * 31 mm. Ze wegen ook maar 18.0 kilo per stuk. Het frame is van zwart geanodiseerd aluminium. De 4mm glas van de voorplaat is gehard.

Zoals u zou verwachten bij zo’n mooi paneel heeft de SolarWorld een positieve tolerantie van 5 Wp. Echter, de SolarWorld is in prijs zeker niet de goedkoopste. Ten overstaan van bijvoorbeeld een 270 Wp Trina moet u rekenen op een minimaal prijsverschil van € 30,- p. stuk. Dat is een prijsverschil van rond de 14% op een paneel wat misschien maar 2% beter presteert ten opzichte van opgewekt vermogen.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen