27 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Topbox zonnepanelen

Voor Top Systems is de opslag van energie nieuwe wijn in oude zakken. Sinds 1984 werkten ze al in deze techniek en voorzagen ze bedrijfs- en vrachtwagens, tuin- en strandhuizen, industrie, campers en boten van opslag-oplossingen. De techniek die ze voor PV bieden is echter niet erg innovatief of toegespitst op de behoeften van de markt.

Het verschil tussen de E-Hyb en de Topbox is dat de Topbox enkel een slimme accu is dat verder geen DC converter of AC inverter behuisd. Dit heeft een belangrijk nadeel. Bij het omzetten van gelijkstroom in wisselstroom treden er verliezen op, maar andersom ook. Bij de Topbox zit de omvormer al voor de batterij. Dat betekent dat eerst alles van DC in AC wordt omgezet, alle AC behoeften van dat moment voorzien worden, en vervolgens de restanten weer terug moeten worden omgezet in DC voor de Topbox batterij. In feite is de Topbox daarmee niets meer dan een externe accu. U kunt dan beter een hybride omvormer nemen met een groot opslagvermogen om DC-AC verliezen te voorkomen.