19 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnetMPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Trina Solar Honey Module

De Trina Solar Honey Module is de tegenhanger van de JA Solar JAM6R en BK. Het verschil is het vermogen, want de Trina Solar Honey Module doet het gewoon beter.

Trina Solar Honey ModuleTrina Solar Honey Module
Er zijn in Nederland oudere uitvoeringen van de Trina Solar Honey Module is nog steeds te koop. De TSM-DC series zijn dat. De nieuwere versie heet TSM-DDon5.05 (II). Hiervan is alleen een zwarte versie beschikbaar. 

De Trina Solar Honey Module komt in drie verschillende uitvoeringen met ieder een eigen vermogensspanbreedte. De Honey’s zijn de TSM-DC05A/ TSM-DC05A.08 / TSM-DC05A.05A(Black). De TSM-DC05A en de TSM-DC05A.08 zijn er van minimaal 260 Wp en lopen door met intevallen van 5 Wp tot 295 Wp. Wat deze panelen minder aantrekkelijk maakt is dat ze een aluminiumkleurige rand hebben. De TSM-DC05A(Black) heeft dat niet, maar daarvan is de hoogst beschikbare vermogen maar 295 Wp. Dat is desalniettemin meer dan de JA Solars JAM6 BK. Van elke Trina Solar Honey module (ook de Black) ziet u duidelijk de 60 cellen die het paneel telt. De rasterlijnen zijn wel evenwichtig opgebouwd en monochroom.

De TSM-DDon5.05 (II) loopt tot maximaal 300 Wp, ook al zijn die in Nederland niet altijd verkrijgbaar. Hiermee volgt deze nieuwe Trina op enige afstand de LG320 Wp, die ook op gebied van uiterlijk superieur is. 

De cellen van de Trina Solar Honey Module zijn 6 inch en de afmetingen van het paneel zijn 1650 * 992 * 35 mm. De panelen wegen 18.6 kilo per stuk. Het frame is van geanodiseerd aluminium. Ook op gebied van het gekozen glastype is geen verrassing.

Er is eigenlijk niks wat de Trina Solar Honey module bijzonder maakt behalve dat ze voor een basis paneel een vrij hoog vermogen kunnen leveren voor een prima prijs. LG is de enige andere partij die zwarte panelen produceert van 295 Wp, maar die zijn een stukje duurder dan de Trina’s: zo’n 7 cent p/Wp.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen