24 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

TSMC

Het van oorsprong half Nederlandse, maar nu volledig Taiwanese TSMC bestaat al sinds 1987 en is een pionier op gebied van halfgeleiders.


 

Tot voor kort hield TSMC zich uitsluitend bezig met de productie van wafers voor uiteenlopende toepassingen. Het beursgenoteerd bedrijf is groot en stabiel: het telde in 2011 33.000 werknemers in chip-  productie verspreid over Taiwan,  de VS, Singapore en China. In  2014 behaalde het bedrijf een omzet van € 24 miljard. Vanaf 2009 is TSMC zich met name op de duurzame markt gaan richten. Het bedrijf houdt zich nu bezig met de productie van panelen en LED-verlichting. Onderdeel van deze strategie was het kopen van een 20% belang in Motech Industries in 2009, de grootste producent van kristallijne cellen in Taiwan. Hetzelfde jaar kocht TSMC een 21% aandeel in Stion Corporation, een producent van CIGS panelen in de VS. Onderdeel van deze aankoop was de overdracht van technologische kennis en andere benodigdheden om de eigen productie van panelen te starten. In 2011 opende het bedrijf de deuren van de eigen CIGS panelenfabriek in Taiwan. TSMC begon in dezelfde periode zich ook te vestigen in andere werelddelen: in het Duitse Hamburg en in San Jose in de VS.

Op de TSMC panelen zit een productgarantie van 10 jaar. Na 10 jaar zou het paneel minimaal 90% van zijn oorspronkelijke rendement moeten opleveren. Na 25 jaar zou de productie maximaal met 20% gedaald moeten zijn tot 80%.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen