28 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

TSMC panelen

De CI(G)S TSMC panelen zijn vrijwel hetzelfde als de Solar Frontier panelen. Voor wie het milieu, het maximum vermogen of de afmetingen van een paneel belangrijk zijn, kunnen de verschillen echter wel tellen.

De CI(G)S TSMC panelen worden geleverd in vijf vermogensklassen, van 140 Wp tot 165 Wp. Het paneel is egaal zwart met een zwarte omlijsting. Van de rasterlijnen in het paneel ziet u zeker op een afstand nauwelijks iets. Het is vrij gemakkelijk een TSMC paneel te recyclen en deze dienst wordt ook door het bedrijf aangeboden.

TSMC panelen

De afmetingen van een TSMC paneel zijn 1656 * 656 * 35 mm en ze wegen 17.5 kilo per stuk. Het frame is van zwart geanodiseerd aluminium. De voorplaat is van hoog transparant gehard glas en bewerkt met een anti-reflectieve coating. Een TSMC paneel is iets minder bestand tegen zware druk dan een normale zonnepaneel. Het is getest op maximaal 2400 bar. Dat is ongeveer de druk van 3 volwassen mannen en zou genoeg moeten zijn voor een Hollandse winter. Het is ook bestand tegen ammoniak, wat in Nederland een veel groter gevaar vormt voor de gezondheid van uw paneel. Het paneel is uitgerust met drainage- en aardingsgaatjes.

TSMC panelen

De producttolerantie van een TSMC paneel is net als bij de beste zonnepanelen 5%. Daarbij komt nog dat de panelen zullen profiteren van het solar soaking effect. Hierdoor zal de productie van het paneel naar verwachting met nog eens 3% stijgen boven de specificatiewaarde. Wat met name interessante is voor de Nederlandse consument is de productie van het paneel bij weinig of diffuus licht. Het verschil in opbrengst bij een instraling van 1000 W/m² en 200 W/m² bij 25°C is maar 7%.

Op 25 augustus heeft TSMC aangekondigd per direct volledig te zullen stoppen met de productie van TSMC CIGS zonnepanelen. De aanleiding is een strategische heroverweging van hun activiteiten in de productie van zonnepanelen en de grote investeringen die nodig zouden zijn om de productiekosten naar het gewenste niveau te brengen. Dit betekent dat de huidige voorraden bij TSMC panelen en bij installateurs zoals wij, de laatste TSMC panelen zijn. Onze verwachting is dat de toevoer, na uitputting van deze voorraden, in het het laatste kwartaal  van 2015 volledig zal stoppen. 

TSMC panelen

Het moederbedrijf van TSMC Solar zal de garantieverplichtingen van alle geproduceerde panelen blijvend op zich nemen. Om aan de garantieverplichtingen te kunnen blijven voldoen is er een aanzienlijke voorraad panelen achtergehouden. Ook blijven er contactadressen actief en zal alle productinformatie op het web beschikbaar blijven. 

Voor ons als installateur / wederverkoper betekent dit dat we de komende maanden voorlopig nog voor TSMC bij ons terecht kunt, maar zoals aangegeven zal het product uiterlijk in het vierde kwartaal definitief niet meer beschikbaar zijn. Triplesol betreurt deze beslissing van TSMC panelen ten zeerste. Wij zijn en blijven overtuigd van de hoge kwaliteit en technologische voorsprong van deze panelen. Helaas, is er op dit moment nog niets bekend over een eventuele overname van deze activiteiten van TSMC. Het blijft dus afwachten of en hoe dit product op de lange duur voor de markt behouden zal blijven. 

Triplesol is echter naast TSMC panelen ook al sinds 2014 officieel installateurs van Solar Frontier. Wij adviseren u dan ook ten zeerste van TSMC panelen hierop over te stappen. We bieden van Solar Frontier de gehele range en ook de populaire 170 Wp panelen zullen we voorlopig beschikbaar hebben. Ook de Powersets met panelen, omvormer en bekabeling, hebben we ruimschoots op voorraad.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen