19 Mei, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

Zonnepanelen Verzekering

 

Zonnepanelen verzekering hebt u in principe niet nodig omdat zonnepanelen in verzekeringstermen gesproken 'aard en nagel' vast zitten aan de woning. Daarmee vormen ze een onderdeel van uw huis en vallen ze onder uw opstalverzekering. Sommige zonnepanelen hebben ook een verzekering als de fabrikant ervan failliet gaat.

 

De meeste opstalverzekeringen kennen een uitgebreide of extra uitgebreide gevarenverzekering. Normaal gesproken bent u tegen brand, hagel, bliksem, etc. verzekert. Daarnaast worden schades gedekt via uw aansprakelijkheidsverzekering. Informeert u dus goed bij uw verzekeraar of raadpleeg uw polis. Daarnaast bestaan er verzekeringen die van buiten komend onheil dekken als bijvoorbeeld omvallende bomen tijdens een storm.

Ontvang een gratis adviesrapport 

De zonnepanelen markt is in het verleden een erg woelige geweest. Om deze reden hebben sommige zonnepanelen aanbieders ervoor gekozen om hun panelen aan te bieden met een verzekering, om zo het vertrouwen van de consument te winnen. De verzekering houdt meestal in dat wanneer een aanbieder verdwijnt en er een garantiekwestie ontstaat met een van zijn producten, dat de verzekeraar een vergoeding uitkeert om de schade hiervan te vergoeden. Hiervoor betaalt u als consument geen cent extra. 

Tot slot wijzen we u er graag op dat wanneer u zonnepanelen plaatst, de waarde van uw huis stijgt. Het is daarom nodig de dekking van uw huis opnieuw te beoordelen met betrekking tot de herbouwwaarde. Zonnepanelen verzekering