28 Juni, 2022
Triplesol

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunnefilm techniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Meeneembare zonnepanelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnetBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Yingli Green Energy Holding Company Limited, of zoals het op de NASDAQ geregistreerd staat, Yingli Green Energy, was de grootste zonnepanelenproducent ter wereld totdat Trina Solar dit jaar hun plek overnam.

Het bedrijf bestaat al sinds 1998 maar produceert pas vanaf 2003 zonnepanelen. Wereldwijd heeft het bedrijf naar eigen zeggen 7.0 GW geïnstalleerd. De meeste mensen kennen het merk van het WK van 2014, dat door Yingli gesponsord werd. De naam Yingli staat garant voor goede kwaliteit. De best presterende panelen hebben een geteste efficiency van 19.5%, maar ook gemiddelde panelen scoren 

17.1%. Met name de Panda lijn van Yingli is in Nederland populair. Dit zou kunnen komen doordat de Energy Research Centre of the Netherlands (ECN) deel heeft genomen aan de ontwikkeling van dit product, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de beperkt beschikbare oppervlakte in Nederland en de hoge productie van de panelen per m². Yingli is over de hele wereld actief en heeft met name in Duitsland een stevige voet aan de grond. In China staan er 4 fabrieken met een samengesteld productievermogen van 2450 MW per jaar. Het bedrijf heeft een aantal R & D bedrijven ingelijfd om de eigen producten te testen, maar ook om de eerste te zijn met nieuwe ontwikkelingen.

Yingli hanteert de gebruikelijke garanties op producten: Na 1 jaar 98% van het beloofde vermogen; na 10 jaar 92%; na 25 jaar 82%.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen