23 Oktober, 2017

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunne filmtechniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Portabele panelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten MPP-trackerAansluiting op het lichtnet BeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

We horen het steeds vaker: kunnen zonnecellen niet gewoon in het dak geïntegreerd worden? Zonnepanelen zijn niet meer dan een aaneensluiting van zonnecellen, maar die individuele cellen kunnen ook gemakkelijk verdeeld worden over, bijvoorbeeld, dakpannnen.

ZEP B.V., een Nederlands bedrijf gevestigd in Urk, besloot dit idee uit te werken. Zij bieden zonneceldakpannen (ook wel zonnepanelen dakpannen genoemd) die gebruikt kunnen worden door individuele installateurs voor particuliere daken. Andere aanbieders bieden ook dunne filmtechniek dakpannen. 

De zonneceldakpannen hebben een maximaal vermogen van 9 W en een vermogenstolerantie ± 3 %. De module efficiency is over de jaren sterk verbeterd, met 20.22%. De afmetingen van de dakpan zijn 487 x 296 mm – vrij groot dus. De minimale hellingshoek moet ongeveer 25° zijn. Een zonneceldakpan weegt 4,8 kilo.

Zonneceldakpannen zijn voorzien van twee aansluitkabels. Er wordt gebruik gemaakt van een SolarEdge optimizersysteem. Er gaan 30 dakpannen op een optimizer.

Zonneceldakpannen aanbrengen op een nieuwbouwwoning kost ongeveer hetzelfde als een normaal dak aanbrengen + zonnepanelen, omdat je de nieuwe dakpannen uitspaart. Voor bestaande woningen kunnen de prijzen wel flink tegenvallen. Daarvoor bent u toch bijna twee keer zo veel kwijt aan zonneceldakpannen als aan normale zonnepanelen. 

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen